Hästarna

Hästhållning/Andra djur

 

Imperial

 

(kallad Impe) är född den 1 juli 2002. Han räknas som ”häst” och är 152 cm hög. Han är ett arabiskt fullblod med fin stamtavla och många framgångsrika hopphästar i släkten. Impe är väldigt social, tycker om att prata med människor, vuxna och särskilt barn och att bli ompysslad. Han kan bli lite närgången ibland, min gissning är att han tror han är en Chiuahua och lätt kan sitta i knä ;).

Han är utbildad i både engelsk dressyr och western. Han tävlar både i hopp och i olika grenar inom westernridning. Han är utbildad för att fungera som terapihäst sedan 8 år tillbaka.

 

 

Edikt

(kallad Eddi) är född den 5 juni 1999. Han räknas som ”ponny” och är 148,5 cm hög. Han är ett arabiskt fullblod. Eddi har varit avelshingst fram tills för några år sedan. Han har ett hopp-förflutet. Nu har han en förslitning i ett bakben och kan inte ridas fullt ut längre. Han går som sällskaps-, skogsmulle- och terapihäst. Inom terapi jobbar han enbart i skritt eller med markarbete.Han utbildas som therapihäst sedan 2011.

Eddi har ett jättestort hjärta som alla får plats i. Han tycker om alla, är alltid jättesnäll och ställer upp på allt man ber om. Dessutom är han bäst på att trösta en efter en jobbig dag.

 

 

 

Rathrush Beauty

(kallad Beauty) är född den 20 juni 2006. Hon räknas som "ponny" och är 143 cm hög. Beauty är en Irish Tinker och flyttade till Sverige i februari 2011. Hon blev mamma för troligtvis andra gången vid midsommar samma år. Fölet är ett sto vid namn Bella.

Beauty reds in under 2012 - utbildningen från marken har pågått sedan hon flyttade hit. Hon är lugn, trygg i sig själv, men hon tycker om att testa gränsen och man får verkligen mena det man kräver av henne. Samtidig gillar hon att jobba och är alltid först fram i hagen för att hälsa. Inom terapin jobbar hon med det mesta. Dessutom är det säkert att hon kommer att få fler föl, hon är en väldig bra mamma och tycker om att vara det.

Beauty dog den 19 juni 2013.

 

Ytterhalls Midnight Fire

(kallad Lill-troll) är född 14. maj 1999. Han är en shettlandsponny och ca. 105 cm hög. Lill-Troll är väldig trevlig på alla sätt och vis, dessutom är han otrolig lyhörd och älskar att jobba. Han är lung och trygg med grimskaft på, men den mera vana ryttaren kan har det riktigt rolig med honom. Han bjuda framåt utan" ligga på", han gilla fart likamycket som att träna "dressyr", han ställa helt enkelt upp, bara det gäller att ha det kul ihop. Han är dessutom väldig bra på att öva sig i markarbete med häst, eftersom han reagera på väldig små signaler, och då kan det händer många saker på kort tid fast han är så liten.För att höja hans meritförtäkning har han dessutom jobbad som handikapps-häst tidigare.

 

Regnbågens Disa

(kallad Disa) är född 20. april 1990 och är då äldst i skaran. Hon tar det lungt. Älskar att bli ompysslad och att ta en tur i skritt med trevlig folk omkring sig. Då Disa också är ett shettis och inte tycker att man behöver vara riktig så lyhörd som Lill-troll, fastnar hon gärna vid varenda möjlighet att tugga i sig lite.
Disa har varit barnhäst och skogsmulle i flera år, hon har emellanåt patella-upphakningar på bakbenen, som gör att hon då rör sig väldig stelt, och annars jobba i lungnare takt. Hon är ungefär lika hög som Lill-troll.

 

 

Esmeralda

(kallad Ralda) är född 1997.

Hon är våran nyaste tillgång. Damen är minst i flocken (ca. 90 cm) men har attityd och visar tydligd att hon är tjej. Hon har stor integritet. Hon är pigg, framåt och glad för det mesta. Som hos de flesta går det ännu bättre på vägen hem. Esmeralda är riden och körd och har jobbat de senaste åren tillsammans med barn.

Esmeralda dog i mai 2017.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)