Om oss

Daliah Longrée

Jag är född, uppvuxen och utbildad till legitimerad sjukgymnast (physioterapeut) i Tyskland. Jag tog min examen 1998. Efter utbildningen jobbade jag i Tyskland i olika anställningar med rehabilitering inom ortopedi, kirurgi, internmedicin samt neurologi. Från 2000-04 jobbade jag på en privat mottagning med både akut och kronisk sjuka personer i alla åldrar. På mottagningen använde vi oss även av ridterapi (”Hippotherapie”), så jag började samla erfarenhet redan då.

Under mina sex år i yrket i Tyskland har jag läst olika tilläggsutbildningar, som ger mig förutsättningar att se problemen från olika perspektiv och att alltid se patienten som en människa som är mycket mer än sjukdomen eller dess symptom.

Sedan jag kom till Värmland 2004 har jag jobbat på strokeenheten på CSK, vid Servicehälsan i Värmland och som konsult på Wintergreen rehabilitering. Mellan 2007 och 2010 läste jag via Mittuniversitetet i Östersund vidare till ridterapeut. Dessutom har jag sedan 2007 en småskalig egen verksamhet för sjukgymnastik/ridterapi. Under 2011 gick jag en vidareutbildning för ”EASEL®”.

Jag har ett helhetsperspektiv som utgår ifrån den kvarvarande förmågan en patient har och använder oftast olika terapeutiska instrument under behandlingen för att på ett anpassat sätt nå den enskilda patientens mål.

"Hemma" är jag gift och mamma till 3 barn.

 

Hästens roll i mitt liv

Jag har tyckt om hästar så länge jag kan minnas. När jag var 10/11 år fick jag börja rida på ridskola. Jag red där i några år men trivdes aldrig riktig. Där jag red var inställningen nästan militärisk och hästen ett i bästa fall välfungerande redskap. När jag läste till sjukgymnast blev det uppehåll med hästar men efter utbildningen blev jag medryttare till en underbar häst. En blandning av Oldenburger och Arab. Mitt första försök att rida honom när inte hans matte var med resulterade i att han tåg 2 steg efter drygt 1timme ståendes i midden och mig sittandes ovanpå. Då hadde jag ju endå ridit i ca. 9 år..... på hästar som travar när den i midden ropar: trav.

Honom lärde jag mig mycket av, det blev ridning, lek och bus till slut och vi har alltid haft kul. För Rio gjorde inget om han inte tyckte det var kul eller glädjade mig.

Kommer mer innehåll...

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)