Ponnylekis

Hej!

 Just nu har vi ingen Ponnylekis.

 

Med vår ponnylekis vill vi ge barnen och föräldrarna möjligheten att på ett lekfull sätt komma i kontakt med häst och ridning.

Vi vill förmedla kunskap om säker hästhantering som grundar sig i ömsesidig respekt.

Vi har små grupper med 3 till 5 barn.

I första hand vill vi ha kul ihop med hästen oberoende av om vi ska "träna", pyssla eller "bara" leka.

Inom ridningen kommer vi träna mycket med sittbalansen. En balanserad sits är en bra grund att bygga vidare på. Utifrån en balanserad sitts kan man lära sig styra hästen med sätet och via tyngdförflyttning.

Hästarna leds i repgrimmor och de har en "halsring" på sig där barnet kan ta stöd och hålla sig i. Dessutom är hästarna tränade på att stanna när det dras i "halsringen".

Eftersom hästarna hanteras dagligen enligt EASEL®-horsemanship (se Hästar > Hästhållning/Andra djur) för att kunna vara som de är och med glädje kunna ställa upp, följer vi samma princip också under ponnylekis.

 

 

 Grupp som finns just nu är:    Måndag: 10:00- 11:30

                                                 Lördag: 10:00- 11:30, 12:00- 13:30

Gruppen är öppen på så sätt att ni boka från gång till gång. Vi håller i gruppen när det är minst 3 barn, annars försöker vi hitta andra lösningar.

Ridlekis betyder inte att "man" måste rida! Du som vill jätte gärna vara med en häst, leka och pyssla men inte riktig än våga sitta upp är lika vällkomen! Man kan göra massor roliga saker med och kring hästen som inte kräver att man sitta upp.

Om ni är minst 3 som skulle önska en annan tid, hör av er, det finns evt. möjlighet att ordna det.

Syskon (mindre och större) är välkomna. Du får också tar med din hund men han/hon ska hållas kopplad och ska vara väluppfostrad.(Om du vill träna din hund i kontakt med andra djur, prata med oss då gårdet att ordna utanför pågående verksamhet)

Speciell utrustning krävs inte. För det mesta passar de hjälmar vi har på gården, och ni får gärna låna dem.

På grund av efterfrågan blir det en grupp för vuxna, som vill mjukstarta med häst och ridning. Jag tänker på dig som tycker det är lika läskig som det är kul. Som vill gärna vara med hästar men tycker att det känns för stort att direkt behöver börja rida och blir lämnad själv med hästen. Hör gärna av dig  om du är interesserade, då kan vi kollar vilka tider kan passa bäst.

 

Mer info under "Priser".

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)